Sunday, July 31, 2011

Kem ICT :)

 Happy Sunday bloggers :)
 

Tarikh : 29 & 30 Julai 2011
 Tempat : Savannah Hill, Ulu Tiram 
Peserta : Pelajar elit ICT daerah Pasir Gudang

Kem mata pelajaran terakhir untuk tahun ini mungkin ? Okay kem nie best , tak ramai macam Kem EA or Kem Penggawa Gemilang . Keseluruhan pelajar ICT yang join 57 orang kott tapi sekolah kitorang 7 orang je , saya , MeiQee , Syahidah , Sufi , Azila , Aliah dan Hafizah :) 

Yang tak best part dorm , err Dorm 1 tak best gila kott . Kalau boleh nak la bilik dekat banglo or at least Dorm 4 tapi apo nak dikato tak dapet ... Haha takpe lah at least ada jugak pengalaman sedorm dengan budak-budak sekolah lain kan ?

Kali nie punya kem saya bawa camera :D hee Banyak kott gambar yang disnap . Semua tempat menarik dah diterokai kecuali banglo :( Sobsobsobs Banglo budak lelaki punya penginapan , takkan nak terjah pulak semata-mata nak amik gambar kan ?




 





p/s : To view more picture , click HERE

Saturday, July 23, 2011

Hari Terbuka KFCH International College

Selamat malam dan salam 1Malaysia :)


Gahh , amik nie KFC sekotak dengan Ice lemon Tea sekotak :) Saya dapat benda free nie semalam masa join rombongan Hari Terbuka KFCH International College . Hari Terbuka tu bertujuan mempromosikan kolej KFCH plus ada taklimat kerjaya . So , pagi-pagi dah gerak dari sekolah and sampai lambat jugak sebab jauh kott . Kolej tu dekat Bandar Dato' Onn and kitorang pulak dari Masai . huhu sampai tertidur-tidur masa dalam perjalanan . 

Bila dah sampai kena register nama , ambil beg yang ada brochure KFCH International College and pergi dengar taklimat kerjaya . Saya tak duduk sebaris dengan budak sekolah saya sebab kerusi tak cukup so duduk sebelah budak sekolah lain laa . Goshh , nama je lelaki tapi mulut potpetpotpet mengalahkan pompuan --' Haha harapkan muka je lebih kott . Then lepas habis penceramah pertama bagi ucapan kami keluar nak cuci mata sekitar kawasan kolej tu . Paling best library dia lah , even though kosong and masih baru tapi memang lawalah :D Decoration dia memang superb ! ngee 


Puas cuci mata kami pergi cari makanan . Ingat kan takde jamuan so belilah apa yang ada , nuget and fishball and air oren cikgu belanja . Haha nie lah untungnya jalan sekali dengan cikgu , kalau mood baik dia belanja :D lalala ~


Then masa nak balik dapat pengumuman suruh guru pengiring ambil makanan tengahari :) KFC and air kotak dalam gambar atas sekali tuh .  Then balik sekolah and balik rumah macam biasa .





p/s : Kalau ada budak yang curi-curi amik gambar saya tu terbaca , jangan lupa bagi saya tengok gambar tu hehe
More pictures HERE :)

Sunday, July 17, 2011

Kem EA

Assalamualaikum and night :)

Lokasi : Savannah Hill , Ulu Tiram 
Masa : 15-16 Julai 2011
Penginapan : Dorm 4
Peserta : Pelajar elit Ekonomi Asas seluruh daerah Pasir Gudang 

Kem Ekonomi Asas nie tak banyak bezanya dengan Kem Penggawa Gemilang dulu cuma penyertaannya adalah pelajar seluruh parlimen Pasir Gudang :) Saya jumpa banyak orang , kawan baru dan kawan lama seperti Farhan and Firdaus (pembuli masa sekolah rendah) tapi bila terserempak saya buat-buat tak kenal . Hahaha lupa kawan !

Saya tak bawak camera :/ Handphone pown jadilah kan ? Tapi rasanya macam saya nie bukan lagi si gila lensa macam dulu kala . Perkembangan yang baik untuk seorang pelajar SPM kan :) haa amik nie gambar yang ada , sorry kalau blur malas nak edit . 

Fake lens ;)

Beg baju oren saya (Y)

Superb-classmates ILY


Front view of Savannah Hill 


Bored time 





p/s : Can't wait for the next camp ! :D