Saturday, October 29, 2011

Pesta Buku di Angsana

Assalamualaikum :)

( Entri banyak gambar , tak suka jangan baca ! )

Dah lama tak pakai tudung bawalkan ?

Hai semua ! Hari nie saya jalan-jalan lagi tapi dengan mummy and akak pulak . Seperti yang dirancang oleh saya & mak , kitorang pergi Pesta Buku dekat Angsana . Saya paksa Mak pergi jugak sebab dia dah janji , dulu dia janji nak pergi library pun tak jadi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan :( So hari nie dia kenalah tunaikan janji dia tapi sebaliknya saya pulak yang tak jadi keluar pergi JTC dengan someone . It's okay , he's just my schoolmate and saya pun tak pernah janji dengan dia . Dia just ajak je mana tahu saya free hari nie :)

So , pagi tadi pukul 11 kitorang geraklah dari rumah . Just three of us , me , Mummy and sister . Bila sampai pelik jugaklah ada dua funtion untuk hujung minggu nie , Festival Filem (kalau tak silap) and Pesta Buku . Of course kitorang pergi Pesta buku sebab tu tujuan utami kami . Agak banyaklah buku , ada penerbit Karangkraf & Buku Prima . Yeahhhhh dekat booth Karangkraf best ! Ada permainan lagi you ~ I join tapi tak menang sebab dia suruh sepak bola masuk dalam lubang yang besar-besar bola tu jehhh :/ Kakak saya pun sama tak menang , Mummy saya hampir menang tapi tak de rezeki sebab tak cukup 1 dat kena dekat huruf SINAR . 





Rambang mata seyh nak pilih buku . Nasib baik saya ditegah , dicegah , dihalang daripada membeli novel / buku cerita sebab kalau beli memang sah-sah selagi tak habis baca satu kerja pun tak jadi . So , saya beli majalah je tapi bukan 1 , banyak . Ada buku Easy English untuk adik , komik Issabelle pun untuk adik , buku Mari Membaa untuk adik jugak & akhbar Sinar untuk orang yang lagi tua dari saya . Sebab saya tak rajin baca surat khabar , setakat baca online bolehlah :D For your information , kebanyakkan pembelian akan dapat hadiah . Bila kitorang beli , beli & beli tengok-tengok hadiah yang dapat pun banyak ... Macam-macam ado ~

Hadiah dia pelik-pelik , tak percaya tengok atas --' 
Paling best shawl free :)

Then pergi booth gambar , amik gambar ! Haa kitorang tinggal posing jek orang amik gambar . Tapi rugi sebab dapat 1 gambar je , yang lain tak . kalau bawa pendrive boleh amik semua gambar tadi :| Rugi-rugi RM 25 tuh ~ 



Korang nampak tak ? Saya nampak muka orang comel dalam majalah Keluarga :) Saya dah baca majalah tu , best ! Nak tengok muka depan majalah tu dengan lebih jelas ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/
Tadaaaaa !!!

(edited)

(original)

Inilah gambar over depan majalah yang berharga RM25 . Ada 1 je , yang lain tak dapat simpan sebab tak bawak pendrive :| Caption tu saya yang suruh editor tu letak Kasih Ibu Membawa ke Syurga :) And saya jugak yang paksa Mak ikut kami bergambar . Okay that's all for this entry . I should pen off . Tata :)





P/s : Good luck Terengganu for tonight match . 
Susur galur keturunan saya dari Terengganu , saya ore Pantai Timur :)

Friday, October 28, 2011

Last hang out before Ess Pii Emm

Assalamualaikum :)

Hey hey you you nak tahu tak ? Semalam saya hang out okay . Okay macam jakun , bukan jakun tapi memang dah lama tak pergi tengok movie last pergi dengan Tara masa bulan Jun , itupun kebetulan . Kalau nak baca kebetulan itu kliklah SINI :)

Saya pergi CS dengan Tara , Dba , Azlin , adik Azlin & adik Azlin lagi :) 


Saya tunggu bas dengan budak nie . Dia memang lagi tinggi dari saya tapi tahukah anda dia baru 13 tahun ? Ya , saya tahu saya pendek . 




Macam kembar tak ? See muka natural saya , no make up sebab tadi pagi dapat 20 minit je nak siap-siap :/ Orang tu siap pakai eyeliner :P




He's Azlin . Opssss ! SHE's Azlin :) Kawan lama , dulu satu sekolah sekarang dia dah pindah SMT Dungun , Terengganu . Ore Pantai Timur ler nie ...


Hari nie saya , Tara & Dba tengok cerita nie . Azlin & adik-adik dia tengok cerita Apa tengok-tengok .
Shit , tak boleh tengok Paranormal Activity 3 sebab tak cukup 18 . Phewwww ye ye je cakap nak check IC , padan muka abang hensem kena sound dengan Tara ha ha ha :P Cerita nie best dan lain dari yang lain . Tak percaya pergi tengok sendiri ...


Then tawaf satu CS , sampai Chamelon kitorang beli rantai sama-sama . Kesian Azlin and adik-adik dia kena layan kitorang yang memang suka window shopping . Kira okay lah sebab semalam kitorang belum jadi real girl . Kalau dah jadi memang tak laratlah dorang layan kerenah kitorang yang tak boleh nampak kedai-kedai comel .



Then pergi Plaza Seni , belum sempat naik tangga dorang dah nak balik :( It's okaylah lagipun dah petang . Kitorang patah balik CS , beli Chocolate Blog saya and then balik . Bas semalam dah uzur gila ! Tapi uzur-uzur dia pun saya sempat buat baik :D Dua kali dapat tempat duduk , 2 kali saya bagi makcik-makcik duduk . Kesian dorang , dahlah hujan then naik bas fullamakatak . Ntah kenapa semalam saya lagi suka berdiri . Mungkin sebab kaki cramp , penat berjalan ...
 Semalam sampai rumah pukul 7.45 malam , terlepas tengok Soffiya :/






P/s : Esok tak jadi pergi JTC .
Pfttt aku memang suka jual mahal dengan lelaki terlebih mesra alam macam kau (!)