Tuesday, June 21, 2011

Pelangi di Waktu Senja (PART 1)

Sedang mengonlinekan diri , terbit perasaan ingin menulis cerpen . Saya akan terus menulis sehingga idea kering , maaf jika cerpen ini tiada penghujung seperti yang diharapkan . Pelangi di Waktu Senja bermaksud kebahagiaan yang muncul setelah seharian melalui hari yang panas terik , hujan & redup . Saya masih muda dalam bidang penulisan , segala salah silap dari segi bahasa mohon tunjuk ajar :) Terima kasih , enjoy my story .


_______________________________________________________________________________

          Toktoktok ! Bertalu-talu bunyi ketukan pintu . Warina yang baru tamat solat Isyak segera menuju ke pintu dan membuka pintu . Kelihatan Azizah dengan senyuman penuh makna . " Apasal lambat sangat kau buka pintu ? Penat tahu tak aku ketuk macam nak pecah pintu nie , " marah Azizah diikuti ketawa kecilnya . " Aku solat lah tadi , yang kau tak ada angin tak ada ribut kenapa tiba-tiba datang bilik aku ? Perang besar dengan Mariam ke ... " balas Warina sambil memerli Azizah yang sudah dikenalinya semenjak pertama kali datang ke UiTM Melaka tersebut . " Merepeklah kau , aku baru balik dari Guard Post nie ada surat untuk kau dari orang jauh hahaha Kau nak tak surat nie ? Ke nak suruh aku tolong bacakan ? " sambil mengipas-ngipaskan surat itu di depan Warina . Cepat-cepat Warina merampas surat itu dari tangan Azizah dengan senyuman simpul terukir manis di bibirnya . " Wee~ thanks Zie ! Lain kali tolong jadi posmen aku lagi ea . Weyy , aku dengar suara Mariam jerit panggil nama kau tu . Dah-dah pergi balik bilik kau Hahaha " . " Eleh kau , habis sepah madu dibuangkan . Merajuklah macam nie , tak nak bagi aku baca surat tu sekali ke ? Cepatlah buka , please ... " desak Azizah . " Dah-dah jangan mengada-ngada , nanti esok aku teman kau belajar dekat library eh ? Sekarang kau pergi balik bilik , mandi , solat apa semua , " pujuk Warina agar Azizah segera meninggalkan biliknya . Dia sudah tidak sabar untuk membaa isi kandungan surat itu . Azizah akur dan segera meninggalkannya sendirian .


Akan bersambung ...






p/s : Cerpen ini adalah ciptaan terpelihara Adrina Razali , tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau mati .

7 comments:

Tara Asrar said...

wow..bilenya sambungan nya nih?
btw,.kalau tiade kena mgena dengan yang masih hidup or mati,.yang masih pengsan de tak?bhahaha :)

Adrina Razali said...

hee , da ade part 2 laa :D
haha kne mgena nan nur tara adalah :P

norazizah said...

wahh !!
'azizah' seyy ..:)
short name Zie .. hee :D
nk smbg part 2 plak ..

Tara Asrar said...

hah? you jangan mainmain..bhahaha

Adrina Razali said...

Azie : haha sama nama lak . hihi kebetulan ;)

Adrina Razali said...

Tara : er tengok betul ke tak :P

Anonymous said...

Pandai awek ni buat cerpen